HomeVestiFormirana Radna grupa za unapredjenje položaja Roma

Formirana Radna grupa za unapredjenje položaja Roma

Vlada Republike Srbije formirala je 20.08.2020.godine Radnu grupu za koordinaciju aktivnosti za unapređenje položaja Roma, kojoj će predsedavati premijerka Ana Brnabić saopšteno je iz Vlade.

Zadatak tog tela biće međusobna saradnja i usmeravanje poslova organa državne uprave, podrška i praćenje sprovođenja utvrđenih mera i aktivnosti za unapređenje položaja ove nacionalne manjine u Srbiji navodi se u saopštenju.

Radna grupa sarađivaće sa predstavnicima Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine i predstavnicima romskih udruženja, izveštaj o radu podnosiće jednom mesečno premijerki, a predsedniku Srbije na kvartalnom nivou.

Vlada Srbije usvojila je i Uredbu o utvrđivanju posebnih iznosa koji se plaćaju za vreme trajanja Dečije nedelje u periodu od 5. do 11. oktobra ove godine.

Dečija nedelja organizuje se svake godine početkom oktobra u cilju podrške porodicama sa decom i unapređenja društvene brige o deci.

Ova podrška biće obezbeđena tako što će se na svaku prodatu voznu kartu u međumesnom i međunarodnom prevozu, svaku poštansku pošiljku u unutrašnjem saobraćaju, prodatu ulaznicu za pozorište, bioskop i drugu kulturnu manifestaciju i sportsku priredbu, kao i svaki prodat nosač zvuka sa snimljenim sadržajem, plaćati poseban iznos od 10 do 40 dinara.

Očekuje se da će na ovaj način biti obezbeđen prihod od oko 10 miliona dinara.

Održana radionica u sklopu pravno-psihološke klinike

Romski centar za žene i decu Daje je u sklopu projekta pravno-psihološke klinike održao radionicu sa ženama izZemun Polja. Tema radionice je bila ,,Prevazilaženje traume...

PRETUČENA RADNICA CENTRA ZA SOCIJALNI RAD U RAKOVICI, Napadač joj slomio nos dok je sedela u svojim kolima!

Radnica Centra za socijalni rad u Rakovici, J. M, pretučena je juče, a kako je "Blicu" potvrđeno u Urgentnom centru, žena je primljena u...

Večeras manifestacija na Kalemegdanu povodom Međunarodnog Dana Mladih

Kancelarija za mlade Grada beograda i Gradska opština Stari Grad u petak, 12. avgusta 2022. od 18.00, obeležiće Međunarodni dan mladih. Manifestacija će biti održana...