HomeGalerijaOdržana Skupština mreže "Ujedinjene Romkinje protiv nasilja"

Održana Skupština mreže "Ujedinjene Romkinje protiv nasilja"

Dana 13.10.2020. godine u prostorijama udruženja „Romski centar za žene i decu Daje“ u Beogradu, održana je godišnja skupština Mreže „Ujedinjene Romkinje protiv nasilja“. Sednica Mreže je započela u 12:00 časova.

Na sednici Skupštine su učestvovale sledeće učesnice:

1.         Darinka Grudonić iz udruženja „Centar za žene i decu Viktorija“

2.         Biljana Stanković iz udruženja „Centar za žene i decu Viktorija“

3.         Jelena Brkić iz udruženja „Centar za majke AURORA- MINE“

4.         Milica Despotović iz udruženja Centar za razvoj romske zajednice „Amaro drom“

5.         Sandra Lazarević iz udruženja „Romski centar bezbedan put“

6.         Tanja Grgić iz udruženja „Uspešne žene Kostolca“

7.         Nada Đuričković iz udruženja Romski centar za žene i decu „Daje“

8.         Amela Bičić iz udruženja Romski centar za žene i decu „Daje“

9.         Jelena Marinković iz udruženja Romski centar za žene i decu „Daje“

10.       Maja Gligorević iz udruženja Romski centar za žene i decu „Daje“

Romski centar za žene i decu „Daje“ donirao je 5 laptop računara udruženjima koji su deo Mreže te su potpisani Ugovori o donaciji. Na sednici Skupštine su uručena 3 računara i to sledećim udruženjima: „Centar za majke AURORA- MINE“, Centar za razvoj romske zajednice „Amaro drom“ i „Uspešne žene Kostolca“. Prestala dva računara će naknadno biti uručena udruženjima i tom prilikom će biti potpisani Ugovori.

Na sednici je dogovoreno da članice Mreže odluče i o tome pismeno obaveste Romski centar za žene i decu „Daje“ koji će kurs/obuku pohađati u narednom periodu, ko će pohođati obuku kao i da dostave predračun za navedeni kurs/ obuku. Okvirni iznos koji će svaka organizacija po navedenom osnovu dobiti od Romskog centra za žene i decu „Daje“ je 10.000,00 dinara i potrebno je da u narednih 10 dana dostave gore navedene podatke.

Dalje, na sastanku je svaka članica govorila o svojim iskustvima u radu, govoreno je o načinima komunikacije, o mogućnostima za korišćenje novih komunikacionih alatki kao što je Zoom i o potrebi za dodatnim učenjem u toj oblasti. Plan je da se zajednički sastanci putem online platformi održavaju jedanput mesečno. Udruženje „Daje“ već ima pretplatu za GoToMeeting aplikaciju na godinu dana, što je značajno za zajedničke sastanke.

Sednica je završena u 15:00 časova nakon čega je organizovan zajednički ručak za sve učesnice. Zapisnik je sastavila prvanica Maja Gligorević.

Održana radionica u sklopu pravno-psihološke klinike

Romski centar za žene i decu Daje je u sklopu projekta pravno-psihološke klinike održao radionicu sa ženama izZemun Polja. Tema radionice je bila ,,Prevazilaženje traume...

PRETUČENA RADNICA CENTRA ZA SOCIJALNI RAD U RAKOVICI, Napadač joj slomio nos dok je sedela u svojim kolima!

Radnica Centra za socijalni rad u Rakovici, J. M, pretučena je juče, a kako je "Blicu" potvrđeno u Urgentnom centru, žena je primljena u...

Večeras manifestacija na Kalemegdanu povodom Međunarodnog Dana Mladih

Kancelarija za mlade Grada beograda i Gradska opština Stari Grad u petak, 12. avgusta 2022. od 18.00, obeležiće Međunarodni dan mladih. Manifestacija će biti održana...