HomeVestiProjekat ‘’Sprovođenje aktivnih mera zapošljavanja Roma na teritoriji grada...

Projekat ‘’Sprovođenje aktivnih mera zapošljavanja Roma na teritoriji grada Beograda’’

Trenutno se radi na projektu ‘’Sprovođenje aktivnih mera zapošljavanja Roma na teritoriji grada Beograda’’.

Ono što organizatori projekta nude je sledeće:

1. Besplatne stručne obuke – zainteresovane osobe mogu da se prijave za obuke kako bi dobili sertifikat za razne zanate; vodoinstalater, vozač, rad na građevini, kurs za kozmetičara, frizera i slično. Besplatne stručne obuke su i za muškarce i za žene. Krajni odabir tema će se vršiti u skladu sa brojem zainteresovanih kandidata jer su potrebne grupe polaznika za razne željene kurseve (nemoguće je slati jednu osobu na jedan kurs). Važno je da su osobe motivisane da kurseve završe do kraja, tokom trajanja kurseva dobijaju novčanu naknadu od oko 6.000 dinara mesečno za prevoz i užinu.

2. Plaćena radna praksa – razni poslodavci traže radnike sa kojima bi sklopili tromesečni ugovor o radu, trening za ulazak u određeni posao kao i priliku za stalno zaposlenje ukoliko bi uspešno prošli praksu. Za ovaj proces je važno da su kandidati zaista motivisani da rade, da redovno idu na posao, uče i napreduju u svom zanimanju.

3. Konkretni uslovi rada, osmočasovno radno vreme kao i podrška tokom prilagođavanja novom poslu biće omogućeni zainteresovanim osobama. Organizatorima projekta je važno da napomenu da su im ove stavke bitne, kako bi mogla da se stvori prilika za učenje novih veština koje mogu unaprediti kvalitet života i pomoći u ekonomskom osnaživanju.

4. Jedne od opcija koje su trenutno u ponudi:
Rad u trgovini – radna mesta od kasira preko mesara do rada u skladištu, neto plate se kreću od 32.000 do 49.000 dinara uz plaćen prevoz. Kompanije za koje bi se radilo su MercatorS i IDEA marketi. Uslov za rad je završena osnovna škola.

Ukoliko imate više pitanja, možete se obratiti nama, ili osobi zaduženoj za projekat – Urošu Deliću na mejl adresu uros.delic@divac.com.


Projekat realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac uz podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, projekat Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji – GIZ INR.
Jedan deo projekta je usmeren na podršku marginalizovanim grupama da unaprede svoje veštine i povećaju zapošljivost.

Održana radionica u sklopu pravno-psihološke klinike

Romski centar za žene i decu Daje je u sklopu projekta pravno-psihološke klinike održao radionicu sa ženama izZemun Polja. Tema radionice je bila ,,Prevazilaženje traume...

PRETUČENA RADNICA CENTRA ZA SOCIJALNI RAD U RAKOVICI, Napadač joj slomio nos dok je sedela u svojim kolima!

Radnica Centra za socijalni rad u Rakovici, J. M, pretučena je juče, a kako je "Blicu" potvrđeno u Urgentnom centru, žena je primljena u...

Večeras manifestacija na Kalemegdanu povodom Međunarodnog Dana Mladih

Kancelarija za mlade Grada beograda i Gradska opština Stari Grad u petak, 12. avgusta 2022. od 18.00, obeležiće Međunarodni dan mladih. Manifestacija će biti održana...