HomeVestiUHAPŠEN POLICAJAC Godinama prijavljivan za nasilje u porodici, priveden...

UHAPŠEN POLICAJAC Godinama prijavljivan za nasilje u porodici, priveden tek pošto je bivšoj supruzi zapretio PIŠTOLJEM

Službenici Policijske stanice u Vladičinom Hanu uhapsili su policajca S. M. (37) iz ovog grada zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo nasilja u porodici.

Po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilašzva u Vladičinom Hanu pripadnici MUP-a odredili su S. M. policijsko zadržavanje do 48 časova.

Potrparol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković izjavio je da je saobraćajni policajac u Vladičinom Hanu S. M. 12. juna pištoljem pretio i fizički nasrnuo na bivšu suprugu.

Napasnik sa policijskom značkom ranije je u više navrata prijavljivan zbiog nasilja u porodici, ali nije procesuiran, ni pravno sankcionisan.

Bivša žena saobraćajnog policajca zaposlena je u administraciji Policijske stanice u Vladičinom Hanu.

Uz krivičnu prijavu za nasilje u porodici policajac će posle zadržavanja biti priveden na saslušanje zameniku tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vladičinom Hanu. Protiv nasilnika policija će verovatno pokrenuti disciplinski postupak, a preti mu i udaljavanje s posla zbog nasilničkog ponašanja i pretnji ženi od koje se razveo vatrenim oružjem.

Naše stare klijentkinje u našem novom prostoru

Uz podršku naših donatora Open Society Foundations, filia.die frauenstiftung, Oak Foundation i Rekonstrukcija Ženski fond otvorile smo vrata našeg novog prostora starim klijentkinjama i...

Održan protestni marš za prava žena „Dostojanstvo. Plata. Život!“, govor naše Dženet Koko oduševio sve!

Ove godine osmomartovski marš je održan pod nazivom Dostojanstvo. Plata. Život! Procenjuje se da je bilo oko 1.000 ljudi na protestu. Okupljanje je bilo...

Održana radionica u sklopu pravno-psihološke klinike

Romski centar za žene i decu Daje je u sklopu projekta pravno-psihološke klinike održao radionicu sa ženama izZemun Polja. Tema radionice je bila ,,Prevazilaženje traume...