HomeVestiFormirana Radna grupa za unapredjenje položaja Roma

Formirana Radna grupa za unapredjenje položaja Roma

Vlada Republike Srbije formirala je 20.08.2020.godine Radnu grupu za koordinaciju aktivnosti za unapređenje položaja Roma, kojoj će predsedavati premijerka Ana Brnabić saopšteno je iz Vlade.

Zadatak tog tela biće međusobna saradnja i usmeravanje poslova organa državne uprave, podrška i praćenje sprovođenja utvrđenih mera i aktivnosti za unapređenje položaja ove nacionalne manjine u Srbiji navodi se u saopštenju.

Radna grupa sarađivaće sa predstavnicima Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine i predstavnicima romskih udruženja, izveštaj o radu podnosiće jednom mesečno premijerki, a predsedniku Srbije na kvartalnom nivou.

Vlada Srbije usvojila je i Uredbu o utvrđivanju posebnih iznosa koji se plaćaju za vreme trajanja Dečije nedelje u periodu od 5. do 11. oktobra ove godine.

Dečija nedelja organizuje se svake godine početkom oktobra u cilju podrške porodicama sa decom i unapređenja društvene brige o deci.

Ova podrška biće obezbeđena tako što će se na svaku prodatu voznu kartu u međumesnom i međunarodnom prevozu, svaku poštansku pošiljku u unutrašnjem saobraćaju, prodatu ulaznicu za pozorište, bioskop i drugu kulturnu manifestaciju i sportsku priredbu, kao i svaki prodat nosač zvuka sa snimljenim sadržajem, plaćati poseban iznos od 10 do 40 dinara.

Očekuje se da će na ovaj način biti obezbeđen prihod od oko 10 miliona dinara.

Održan sastanak sa predstavnicima Gradske Uprave Beograd

Naša organizacija Romski centar za žene i decu Daje u sklopu Romske ženske mreže sastala se sa predstavnicima Gradske Uprave Beograda i nadležnim instistitucijama...

Održana radionica „Kako da zavolim sebe“

Radionica koja je održana nedavno u Beogradu okupila je stare, dugogodišnje korisnice kao i nove korisnice iz različitih gradova. Neke od učesnica radionice su...

Održana radionica pravno-psihološke klinike u Mladenovcu

Radionica je održana 15.03.2023. u selu Jagnjilo, opština Mladenovac. Namenjena je ženama koje nisu mogle da dođu na radionicu koja se održavala u našem...