HomeVestiKonkurs za sprovođenje uličnih akcija u devet opština

Konkurs za sprovođenje uličnih akcija u devet opština

Foto screenshot Fondacija Ana i Vlde divac

Danas je poslednji dan za prijavu na konkurs koji organizuje Fondacija Ana i Vlade Divac pod pokroviteljstvom Balkanskog fonda za demokratiju i Ambasade Kraljevine Norveške.

Konkurs je otvoren u okviru projekta  “Unapređenje rodne ravnopravnosti u Srbiji” koji se sprovodi u partnerstvu sa Fondacijom za demokratiju a koji ima za cilj da doprinese poboljšanju položaja žena u Srbiji i radnim pravima u cilju postizanja rodne ravnopravnosti.

Projekat se sprovodi u tri okruga (Zlatiborski, Pčinjski i Južnobački) odnosno u gradovima Užice, Arilje, Požega, Vranje, Vladičin Han, Surdulica, Sremski Karlovci, Bečej, Bačka Palanka.

Cilj ovog konkursa je podrška lokalnim udruženjima za realizaciju uličnih akcija sa ciljem promocije projekta “Unapređenje rodne ravnopravnosti u Srbiji“, rodne ravnopravnosti, radnih prava žena i važnosti uvođenja rodne komponente u Lokalne akcione planove. Lokalne ulične akcije bi trebalo da budu planirane tako da promovišu važnost rodne ravnopravnosti i podižu svest građana i građanki o njenoj važnosti za dobrobit i muškaraca i žena.

Izabraćemo 9  lokalnih udruženja, po jedno udruženje iz svakog od navedenih gradova: Užice, Arilje, Požega, Vranje, Vladičin Han, Surdulica, Sremski Karlovci, Bečej, Bačka Palanka, koja će predstavljati projekat “Unapređenje rodne ravnopravnosti u Srbiji” i koji će u svakoj opštini preuzeti realizaciju projekta.  Ulične aktivnosti će podrazumevati akciju podizanja svesti građana/ki o rodnoj ravnopravnosti, promociju projekta i distribuciju projektnog lifleta u svakoj od opština. Projektna aktivnost se sprovodi u periodu od 15. septembra do 15. decembra 2020.godine na mejl marija.jovanovic@divac.com

Pozivamo udruženja građana iz opština/gradova Užice, Arilje, Požega, Vranje, Vladičin Han, Surdulica, Sremski Karlovci, Bečej, Bačka Palanka da podnesu svoje prijave za konkurs do 10. septembra 2020. godine.

Ko može da aplicira?

  • Udruženja moraju biti registrovana i sa teritorije devet opština iz opština/gradova Užice, Arilje, Požega, Vranje, Vladičin Han, Surdulica, Sremski Karlovci, Bečej, Bačka Palanka.
  • Udruženja ne moraju obavezno da budu udruženja žena ili udruženja za žene ali će prethodno iskustvo u ovoj oblasti biti dodatno bodovano.

Koji su kriterijumi izbora?

  • Kapacitet i iskustvo u sličnim projektima koji se bave  temom rodne ravnopravnosti
  • Usklađenost aktivnosti sa temom i ciljevima konkursa (rodna ravnospravnost..)
  • Inovativnost ideja za uličnu akciju
  • Vidljivost akcije

Šta dobijaju udruženja koja budu izabrana?

  • Udruženja će delovati kao mobilizatori u lokalnoj zajednici i moćiće da angažujujednog volontera koji će dobiti nadoknadu za pomoć pri izvođenju uličnih aktivnosti u periodu od 3 meseca.
  • Udruženjima će biti obezbeđen promotivni materijal (štand, majice, bedževi i sl.)  koji će zadržati po završetku projektne aktivnosti.

Šta se od izabranih udruženja očekuje?

  • Da organizuju lokalne ulične akcije u kojima će promovisati važnost rodne ravnopravnosti.
  • Da promovišu projekat “Unapređenje rodne ravnopravnosti u Srbiji“ putem razgovora sa građanima i deljenjem projektnog leafleta koji će im biti obezbedjen.

Za više informacija možete se obratiti Mariji Jovanović na telefon 060/0778730 ili na mejl marija.jovanovic@divac.com

ROMSKI CENTAR ZA ŽENE I DECU DAJE POTPISAO MEMORANDUME O SARADNJI SA OSNOVNIM ŠKOLAMA Organizacija Romski centar za žene i decu Daje potpisala je...

Učenici OŠ „Branko Pešić“ iz Zemuna učestvuju na predstavi „Tajanstveni Deda Mraz“

Udruženju Romski centar za žene i decu Daje obratila se ETM produkcija koju predvode Nenad Okanović i Bojan Ivković. Povod je bio divan. Naime,...

Sastanak sa članicama mreže URPN iz Beograda

U okviru kampanje "16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama", u prostorijama udruženja smo se sastale sa članicama mreže Ujedinjene Romkinje protiv...