HomeUncategorized @srElitna prostitucija maska za trafiking

Elitna prostitucija maska za trafiking

Prenosimo tekst Kurira o elitnoj prostituciji.

Sve više mladih devojaka, pa čak i srednjoškolki ulazi u opskuran svet poslovne pratnje, a oglasi za ovakav „posao“ mogu se naći i na sajtovima za zapošljavanje. Sagovornici Kurira upozoravaju da devojke koje zakorače u ponore prostitucije iz njega jako teško izlaze. Njima se preti, one se na razne načine, a najčešće kompromitujućim snimcima i slikama, ucenjuju od strane i makroa i klijenata, a nešto slično normalnom životu mogu potencijalno naći tek ako pobegnu iz grada ili države u kojoj rade ili postanu toliko neatraktivne da se na njihovim telima više ne može zarađivati!

Javnost u Srbiji ostala je zgrožena nakon što su se, kako je Kurir pisao, na pojedinim sajtovima za zapošljavanje pojavili oglasi za poslovnu pratnju inostranih biznismena. Devojkama su obećavane kule i gradovi, a zarada je, kako su u oglasu navodili, od 200 do 400 evra po satu.

Najniži nivo prostitucije je uličarska, potom ide prostitucija po lošim hotelma, sobama koje se iznajmljuju na jedan dan, hostelima i slično. Na trećem mestu je poslovna pratnja, a iznad toga je samo još elitna prostitucija koja je povezana sa vrhovima društva. Poslovna pratnja je vid organizovanog kriminala. Po pravilu je vodi visoki „činovnik“ u svetu podvođenja, tzv. „bos“ koji angažuje ljude koji će za njegov račun organizovati poslovnu pratnju. I upravo zbog toga što je to organizovani kriminal, devojke koje počnu time da se bave imaju užasnih poteškoća da iz te priče izađu – objašnjava Radovanović.

Mlade žene koje, umorne od prodaje tela i tretiranje njihove ličnosti kao objekta, žele da napuste posao nalaze se u unakrsknoj paljbi između makroa i klijenata. Dok makroi ne žele da izgube dobru zaradu, mnogi klijenti, u strahu da će devojka „propričati“, te porodica saznati njihove mračne tajne, žele svoj eskort da zadrže „u sistemu“.

Kriminalci najčešće i angažuju devojke da budu njihova poslovna pratnja. Obrate se prijatelju ili poznaniku koji je makro i anagažuje ih zbog seksa, pokazivanja, podvođenja ili raznih drugih stvari. Upravo zato su i devojke koje žele da izađu u opasnosti – em ih goni onaj sa kojim su bili u pratnji, em ih goni onaj ko ih je tomo poslao. Devojka je najčešće primorana da bude u tom sistemu sve dok ne promeni mesto življenja i ode negde gde je niko ne prepoznaje i ne može naći – zaključuje Radovanović.

Makroi devojke zadržavaju u poslu najčešće tako što imaju gomilu kompromitujućeg materijala o njima, kaže za Kurir bivši šef beogradske policije Marko Nicović.

– Najčešće se na ovaj lepak lepe mlade studentkinje, čak i učenice srednjih škola, a njihove porodice i prijatelji ne znaju čime se bave. Makroi im prete objavljivanjem fotografija, video snimaka i ko zna kakvih podataka na društvenim mrežama, nameštaju im ljude koji su iz sveta kriminala i automatski ih žigošu za sva vremena. To je šah mat sistem iz kojeg mogu izaći tek kada postanu neatraktivne i kada ih niko neće.

Danas se obeležava međunarodni dan sećanja na romske žrtve holokausta

Danas se obeležava Dan sećanja na žrtve genocida nad Romima. U noći između 2. i 3. avgusta 1944, oko 3.000 muškaraca, žena i dece Roma...

Dress For Success obukao i pripremio za uspeh aktivistkinje

23. decembra Sandra Abramović ispred organizacije Dress For Success u tržnom centru Galerija u Beogradu, podelila je aktivistkinjama Romskog centra za žene i decu...