HomeGalerijaOdržan četvrti trening u okviru Equality programa-vršnjački edukatori.

Održan četvrti trening u okviru Equality programa-vršnjački edukatori.

08.05. i 09.05.2023. održan je četvrti trening za vršnjačke edukatore u okviru projekta koji je podržan od strane Equality Fund.

Dana 08. i 09. maja 2023.godine u hotelu Palace održani su treninzi za vršnjačke
edukatore u okviru Equality projekta. Na treningu su učestvovali učenici/ce i
pedagoški asistenti iz osnovnih škola: OŠ Zaga Malivuk, OŠ Branko Pešić, OŠ Jovan
Cvijić i OŠ Arčibald Rajs.

Učesnicima/cama je predstavljena tema upravljanje velikim emocijama, na kreativan i edukativan način, prilagođen njihovom uzrastu. Uvodni deo treninga započet je igrovnom aktivnošću identifikovanja aktuelnih osećanja i potreba učesnika kao i načini njihovog izražavanja, u cilju podsticanja samopouzdanja, autonomije i grupne kohezije.Učesnici su edukovani o prepoznavanju intezivnih emocija i tehnikama emocionalne kontrole.

Učesnici/ce su upoznati sa konceptom rodne ravnopravnosti i zdravih međuljudskih odnosa,uz naglasak na razumevanje razlike između pola i roda.

Kroz pažljivo biran sadržaj radionice obrađena je tema nasilja u međuljudskim odnosima pri čemu je pristup facilitatorke u radu sa učesnicima/cama bio prilagođen tragičnoj situaciji maloletničkog ubistva koje nas je zadesilo..Učesnici/ce su imali priliku da kroz predstavljene primere prepoznaju nasilje i zdrave međuljudske odnose.Nakon analize obavljene evaluacije, učesnici/ce su istakli da su im se najviše dopale obrađene teme i pozitivna atmosfera zajedničkog rada.

Motivacija učesnika/ca je bila na visokom nivou, kroz interaktivan rad i zajedničko druženje usvojeno je prenešeno znanje.

Izveštaj sastavila: Katarina Marinković

Predstavnica udruženja učestvovala na panel sesiji u okviru kampanje „Stop femicidu!“

Predsednica udruženja, Nada Đuričković učestvovala je na panel sesiji u okviru kampanje "Stop femicidu!" koja je održana 24. novembra 2023.godine kao najava početka kampanje...

Poseta udruženju „Amaro Drom“ prvog dana kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“

U okviru obeležavanja kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", 25. novembra 2023. godine na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, predstavnice...

Počela je kampanja 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama

Internacionalna kampanja 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama obeležava se širom sveta od 25.novembra - Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama do...