HomeSta radimoOdržana radionica „Kako da zavolim sebe“

Održana radionica „Kako da zavolim sebe“

Radionica koja je održana nedavno u Beogradu okupila je stare, dugogodišnje korisnice kao i nove korisnice iz različitih gradova. Neke od učesnica radionice su postale i naše saradnice.

Preovladala je otvorenost i spontanost tokom radionice. Nove saradnice su pričale svoje lične priče, podelile su svoja iskustva nasilja dok su višegodišnje učesnice pričale o situacijama koje su u njihovom gradu/opštini a tiče se oblasti nasilja, bezbednosti i diskriminacije.

Cilj radionice je bio pre svega da uživo vidimo stare ali i nove korisnice i imamo uvid u stanje i situaciju višegodišnjih korisnica/saradnica.
Na kraju radionice smo se dogovorile da žene mogu da pišu o situacijama koje se dešavaju u njihovom gradu/opštini a tiču se nasilja, bezbednosti ili diskriminacije.

Važno nam je da za to imamo obezbeđena sredstva, kao podrška ženama.

Sa stanovišta zvaničnog naziva radionice a i kao deo osmomartovskih događanja, ženama smo poklonile poklon kartice da mogu sebi da kupe šta im je potrebno.

Počeo sa radom prvi zajednički SOS telefon Mreže Žene protiv nasilja

Na Međunarodni dan SOS telefona 16. maj krenuo je sa radom prvi zajednički SOS telefon Mreže Žene protiv nasilja zasnovan na feminističkim principima. Broj...

U Srbiji za 13 godina ubijeno 406 žena i devojčica

U Srbiji, bez teritorije Kosova i Metohije, u proteklih 13 godina u partnersko-porodičnim ili seksualnim odnosima ubijeno je 406 žena I devojčica, pokazuje istraživanje ...

Dan romskog otpora – 80 godina od ustanka Roma u zloglasnom Aušvicu

Dan romskog otpora, 16. maj, svi Romi sveta obeležavaju kao podsetnik na herojski podvig 6.000 svojih sunarodnika, koji su se pre tačno osam decenija,...