HomeGalerijaOdržan četvrti trening u okviru Equality programa-vršnjački edukatori.

Održan četvrti trening u okviru Equality programa-vršnjački edukatori.

08.05. i 09.05.2023. održan je četvrti trening za vršnjačke edukatore u okviru projekta koji je podržan od strane Equality Fund.

Dana 08. i 09. maja 2023.godine u hotelu Palace održani su treninzi za vršnjačke
edukatore u okviru Equality projekta. Na treningu su učestvovali učenici/ce i
pedagoški asistenti iz osnovnih škola: OŠ Zaga Malivuk, OŠ Branko Pešić, OŠ Jovan
Cvijić i OŠ Arčibald Rajs.

Učesnicima/cama je predstavljena tema upravljanje velikim emocijama, na kreativan i edukativan način, prilagođen njihovom uzrastu. Uvodni deo treninga započet je igrovnom aktivnošću identifikovanja aktuelnih osećanja i potreba učesnika kao i načini njihovog izražavanja, u cilju podsticanja samopouzdanja, autonomije i grupne kohezije.Učesnici su edukovani o prepoznavanju intezivnih emocija i tehnikama emocionalne kontrole.

Učesnici/ce su upoznati sa konceptom rodne ravnopravnosti i zdravih međuljudskih odnosa,uz naglasak na razumevanje razlike između pola i roda.

Kroz pažljivo biran sadržaj radionice obrađena je tema nasilja u međuljudskim odnosima pri čemu je pristup facilitatorke u radu sa učesnicima/cama bio prilagođen tragičnoj situaciji maloletničkog ubistva koje nas je zadesilo..Učesnici/ce su imali priliku da kroz predstavljene primere prepoznaju nasilje i zdrave međuljudske odnose.Nakon analize obavljene evaluacije, učesnici/ce su istakli da su im se najviše dopale obrađene teme i pozitivna atmosfera zajedničkog rada.

Motivacija učesnika/ca je bila na visokom nivou, kroz interaktivan rad i zajedničko druženje usvojeno je prenešeno znanje.

Izveštaj sastavila: Katarina Marinković

Poseta dragih žena iz Rekonstrukcija Ženski Fond.

Dana 18.09.2023.godine žene iz Rekonstrukcija Ženski Fond su nas posetile i upoznale se sa našim novim prostorom, kao i trenutnim aktivnostima i planovima za...

Team building Roma Daje 2023.godine

Zahvaljujući Fondu za brigu Trag fondacije, organizacija Romski centar za žene i decu Daje organizovala je četvorodnevni tim building sastanak za zaposlene, saradnice i...

Infosesija OKZ Romanipen I PU “Djurdjevdan” u Kragujevcu

OKZ Romanipen iz Kragujevca u saradnji sa PU “Djurdjevdan” iz Kragujevca je organizovao info sesiju kako bi roditelji bili adekvatno upoznati o načinima upisa...