HomeGalerijaOdržan četvrti trening u okviru Equality programa-vršnjački edukatori.

Održan četvrti trening u okviru Equality programa-vršnjački edukatori.

08.05. i 09.05.2023. održan je četvrti trening za vršnjačke edukatore u okviru projekta koji je podržan od strane Equality Fund.

Dana 08. i 09. maja 2023.godine u hotelu Palace održani su treninzi za vršnjačke
edukatore u okviru Equality projekta. Na treningu su učestvovali učenici/ce i
pedagoški asistenti iz osnovnih škola: OŠ Zaga Malivuk, OŠ Branko Pešić, OŠ Jovan
Cvijić i OŠ Arčibald Rajs.

Učesnicima/cama je predstavljena tema upravljanje velikim emocijama, na kreativan i edukativan način, prilagođen njihovom uzrastu. Uvodni deo treninga započet je igrovnom aktivnošću identifikovanja aktuelnih osećanja i potreba učesnika kao i načini njihovog izražavanja, u cilju podsticanja samopouzdanja, autonomije i grupne kohezije.Učesnici su edukovani o prepoznavanju intezivnih emocija i tehnikama emocionalne kontrole.

Učesnici/ce su upoznati sa konceptom rodne ravnopravnosti i zdravih međuljudskih odnosa,uz naglasak na razumevanje razlike između pola i roda.

Kroz pažljivo biran sadržaj radionice obrađena je tema nasilja u međuljudskim odnosima pri čemu je pristup facilitatorke u radu sa učesnicima/cama bio prilagođen tragičnoj situaciji maloletničkog ubistva koje nas je zadesilo..Učesnici/ce su imali priliku da kroz predstavljene primere prepoznaju nasilje i zdrave međuljudske odnose.Nakon analize obavljene evaluacije, učesnici/ce su istakli da su im se najviše dopale obrađene teme i pozitivna atmosfera zajedničkog rada.

Motivacija učesnika/ca je bila na visokom nivou, kroz interaktivan rad i zajedničko druženje usvojeno je prenešeno znanje.

Izveštaj sastavila: Katarina Marinković

ROMSKI CENTAR ZA ŽENE I DECU DAJE POTPISAO MEMORANDUME O SARADNJI SA OSNOVNIM ŠKOLAMA Organizacija Romski centar za žene i decu Daje potpisala je...

Učenici OŠ „Branko Pešić“ iz Zemuna učestvuju na predstavi „Tajanstveni Deda Mraz“

Udruženju Romski centar za žene i decu Daje obratila se ETM produkcija koju predvode Nenad Okanović i Bojan Ivković. Povod je bio divan. Naime,...

Sastanak sa članicama mreže URPN iz Beograda

U okviru kampanje "16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama", u prostorijama udruženja smo se sastale sa članicama mreže Ujedinjene Romkinje protiv...