HomeUncategorized @srOdržana vršnjačka radionica u OŠ "Zaga Malivuk"

Održana vršnjačka radionica u OŠ „Zaga Malivuk“

Romski centar za žene i decu Daje je dana 19.10.2023.godine nastavio sa održavanjem ciklusa vršnjačkih radionica u okviru projekta podržanog od strane Equality Fund.

Radionica je održana u OŠ „Zaga Malivuk“ koja se nalazi u beogradskom naselju Kotež, na periferiji grada Beograda. Saradnica iz škole, pedagoška asistentkinja je obavestila sve učesnike o održavanju radionice i uputili ih na školsku biblioteku, gde su se i ranije održavale vršnjačke radionice.

Obučene vršnjačke edukatorke su imale spremljenu temu i ispisane delove radionice na flipshart tabli. Odabrale su temu – samopouzdanje i uspeh. Uspele su da vladaju atmosferom, usmeravaju učesnike, kao i da podrže učesnike koji su imali poteškoća da se izraze tokom radionice.

Udruženje je za potrebe održavanja radionice spremilo materijal kao i užine za sve učesnike, koji su radionicu ocenili kao veoma uspešnu i izrazili želju da učestvuju i na narednim radionicama.

Predstavnica udruženja učestvovala na panel sesiji u okviru kampanje „Stop femicidu“

Predsednica udruženja Nada Đuričković učestvovala je dana 24. novembra 2023.godine na panel sesiji u okviru kampanje "Stop femicidu", koja je održana u beogradskom...

Danas se obeležava međunarodni dan sećanja na romske žrtve holokausta

Danas se obeležava Dan sećanja na žrtve genocida nad Romima. U noći između 2. i 3. avgusta 1944, oko 3.000 muškaraca, žena i dece Roma...