HomeVestiUčešće na konferenciji "Ključni izazovi u obezbeđivanju rodne ravnopravnosti...

Učešće na konferenciji „Ključni izazovi u obezbeđivanju rodne ravnopravnosti u Srbiji“

Na poziv Centra za demokratiju predstavnica udruženja je prisustvovala konferenciji pod nazivom „Ključni izazovi u obezbeđivanju rodne ravnopravnosti u Srbiji“ .Konferencija je osmišljena kao deo borbe protiv rodno zasnovanog nasilja nad ženama i priznavanje neplaćenog rada. Održana je u Beogradu u  Envoy kongres Centru, 7. decembra 2023. godine.

Učesnici konferencije su bili Tomislav Žigmanov, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Gordana Predić, posebna savetnica potpredsednice Vlade i ministarke kulture, Tatjana Prijić, pomoćnica poverenice za zaštitu ravnopravnosti, Michael Engel, GIZ i Nataša Vučković, Fondacija Centar za demokratiju.

Na konferenciji se čula reč nevladinog sektora i tu su govorile Slavica Stanojlović-Urošević i Maja Konstantinović- Udruženje žena Peščanik. Imale su priliku da predstave rezultata istraživanja “Povećana prevencija, bolja zaštita” kao i Branka Virijević- Ženski centar Užice, predstavila je rezultata projekta “Ujedinjeni za bolju zaštitu i podršku žrtvama rodno zasnovanog nasilja na teritoriji Zlatborskog, Moravičkog i Raškog okruga”

Završnu reč su dali Michael Engel koji je govorio o projektu “Podrška socijalnom uključivanju u Srbiji” koju podržava GIZ i Nataša Vučković iz Fondacije Centar za demokratiju.

Na konferenciji smo dobile mnogo predloga i poziva na otvorenu saradnju i saznale o načinima pojačane svesti i učešća u daljoj borbi za ženska ljudska prava u Srbiji.

ROMSKI CENTAR ZA ŽENE I DECU DAJE POTPISAO MEMORANDUME O SARADNJI SA OSNOVNIM ŠKOLAMA Organizacija Romski centar za žene i decu Daje potpisala je...

Učenici OŠ „Branko Pešić“ iz Zemuna učestvuju na predstavi „Tajanstveni Deda Mraz“

Udruženju Romski centar za žene i decu Daje obratila se ETM produkcija koju predvode Nenad Okanović i Bojan Ivković. Povod je bio divan. Naime,...

Sastanak sa članicama mreže URPN iz Beograda

U okviru kampanje "16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama", u prostorijama udruženja smo se sastale sa članicama mreže Ujedinjene Romkinje protiv...