HomeDokumentiOdržana obuka pružalaca socijalnih usluga za rad sa žrtvama.

Održana obuka pružalaca socijalnih usluga za rad sa žrtvama.

U organizaciji Romskog centra za žene I decu Daje, Viktimološko društvo Srbije održalo je akreditovanu obuku pružalaca socijalnih usluga za rad sa žrtvama. Obuka je održana u beogradskom hotelu Palas, u četiri termina 20.05. i 21.05 kao i 27.05. i 28.05.2023. godine.

Učesnice, članice mreže Ujedinjene Romkinje protiv nasilja, stekle su konkretna znanja za pružanje podrške ženama koje imaju iskustvo muškog nasilja kao i procedure i nadležne institucije kojima se korisnice upućuju radi adekvatne pravne i psihološke podrške u cilju prevazilaženja trauma prouzrokovanih nasiljem.

Tokom radionica prisutne učesnice su aktivno učestvovale u diskusiji, pokazale su zainteresovanost za temu i spremnost za dodatnu edukaciju u cilju prevencije nasilja i podrške ženama koje imaju iskustvo bilo kog oblika nasilja.

Takođe učesnice su bile zainteresovane za nastavak saradnje. Smatramo da je ovaj vid edukacije jako bitan u cilju prevencije i reakcije na nasilje, diskriminaciju.

Evropski dan sećanja na genocid nad Romima u Drugom svetskom ratu

Evropski dan sećanja na genocide nad Romima u Drugom svetskom ratu, i ubistvo najmanje pola miliona Roma u nacističkoj Nemačkoj obeležava se 2. Avgusta. Pre...

Dečiji brakovi su trgovina ljudima, ne romska tradicija

Međunarodna konferencija „Položaj žrtava trgovine ljudine u procesu identifikacije, pružanja pomoći i sigurnog povratka kući – postignuća i izazovi“, u organizacije hrvatske nevladine organizacije...